ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

При камъни в бъбреците – отмийте ги с вода!

За да ускорите придвижването на камъка към пикочния мехур, пийте най-малко по 3 литра вода на ден. Урината ви трябва да е съвсем прозрачна и без жълтеникав оттенък.

Болката в гърба и хълбока е толкова силна, че ви се повдига. Причината е твърдо образувание от кристали, които се съдържат в урината и се отлагат в кухинната система на бъбрека. Сега малкото камъче трябва да излезе през уретрата – тънка тръбичка, през която се изпразва пикочният мехур. В повечето случаи камъните в бъбреците са изградени от калциеви съединения. Предпоставките за заболяването могат да бъдат различни – наследствена обремененост, хронично обезводняване, чести инфекции на пикочните пътища или обездвижване.

При криза приемайте чай от глухарче – той действа като силен диуретик, стимулира кръвоснабдяването на бъбреците и спомага за отмиване на камъка.  Накиснете за 15 минути 2 ч.л. сушена билка в 1 чаша вряла вода. Дневната доза е неограничена.

Ако можете – движете се. Независимо от неприятното усещане, така ще ускорите отделянето на камъка.

Как да предотвратите образуването на камъни в бъбреците?

–      Пийте редовно поне 8 чаши вода на ден – 1,5 – 2 литра. Така ще разредите веществата, които образуват камъни.

–      Ограничете консумацията на сол, за да намалите концентрацията на калций в урината и да понижите риска от образуване на нови камъни.

–      Пийте по 250 мл сок от червени боровинки 2 пъти на ден.

–      Ако не обичате боровинков сок, пийте по 200 мл портокалов или лимонов фреш на всяко хранене.

–      Яжте храни богати на магнезий или го приемайте като хранителна добавка.

–      Редовно консумирайте банани, портокали и кайсии – те са богати на калий.

–      Избягвайте напитки, съдържащи кофеин.

Най-добрият начин да установите какъв хранителен режим да предприемете, за да предотвратите образуването на нови камъни, е като уринирате през марля, тензух или цедка, за да уловите камъка и да го занесете за лабораторен анализ. След изследване на химическия му състав лекуващият ви лекар ще ви посъветва какви храни да избягвате.

И не забравяйте, че живеем в 21 век и отдавна има лазерен метод за разбиване на камъни в бъбреците!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *