Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Нов препарат намалява тягата към алкохола с 60%

Ново лекарство ще помага на алкохолиците да пият с 60% по-малко. Препаратът Nalmefene няма амбиция да откаже пиещите напълно от чашката, а само да намали зависимостта им.

alka6aБритански експерти създадоха медикамент, който при редовна употреба намалява с две трети желанието да си пийнеш. Вместо 23 дни запой в месеца редовно пиещите правят това само по девет, като лишението не води до симптомите на абстиненция.

Докато се провежда лечението, пациентите трябва редовно да ходят на контролни прегледи при терапевта си. Налфаменът потиска тягата към алкохола, като въздейства на определени мозъчни зони, обясняват от medikforum.ru. Една таблетка на ден смъква алкохолните дози от 12 до 5 за 24 часа.

Лицензът на налфамена го описва като “средство, съкращаващо употребата на алкохола у възрастни с алкохолна зависимост без симптомите на абстинентния синдром”. Създателите му специално подчертават, че той не гарантира пълна трезвеност, а само дава възможност на зависимите да поемат контрола в собствените си ръце. В това отношение налфаменът е първи по рода си препарат.

По време на клиничните изпитания медикаментът доказал качествата си, след като ангажираните доброволци го приемали в продължение на половин година. В тестовете участвали само хора с работа и семейства, а не скитници и декласирани алкохолици. Идеята била да бъдат включени хора, които имат мотив да се откажат от прекомерното пиене като първи етап от окончателния отказ. При всички участници имало изявено желание и полагали усилия да преодолеят състояние, което самите те считали за лошо.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *