Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Бъбречната болест е изписана на лицето

Някои черти на човешкото лице могат да бъдат сигнал за сериозно заболяване – поликистоза на бъбреците.

bolezn-pochekСтруктурата на човешкото лице свидетелства за бъбречно заболяване, известно като поликистоза, твърдят учени от Кралския колеж в Лондон. Страданието се среща еднакво често при жени и при мъже, поясняват от medikforum.ru. В резултат на генетични нарушения в бъбречната тъкан се появяват разширения, които постепенно се запълват с течност. Обикновено здравословните проблеми във връзка с това се отключват във възраст 45-65 години. Разбираемо е, че при подобни състояния бъбреците не функционират нормално. Най-тежкото усложнение, което е следствие от заболяването, е бъбречната недостатъчност. Обикновено изходът от подобна ситуация е летален.

Болестта се диагностицира чрез лабораторни изследвания, но предположенията за нея могат да бъдат направени и по лицето на човека. Британските медици са установили, че поликистозата води до специфични изменения в структурата на лицето и зъбите. Лицето и носът са удължени, понякога видимо е нарушена лицевата симетрия. Хипотезата трябва да се разработва за още доказателства, смятат в Кралския колеж. Планира се разработването на специална компютърна програма, която да анализира триизмерни лицеви изображения и да преценява вероятността от описаното заболяване на бъбреците. Но дори и без нея е възможно да се формулира предположение, което точните лабораторни изследвания потвърждават или отхвърлят.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *