ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Калций – какво трябва да знаем за него?

Запасът от калций в костите се нуждае от подновяване и подхранване в продължение на целия живот на човек.

calciumГрешно е мнението, възприето преди много години, че има значение какво количество калций е приемал човек само като млад. С годините човек променя храненето си или се налага диета по различни причини, в същото време намалява абсорбирането на калций през червата. Така става по-трудно за организма да получава необходимото количество калций чрез храната и поради това е необходим прием на хранителни добавки.

Вземете хранителна добавка с калций. Дозата в нея е такава, че само подпомага организма да достигне естествения си баланс.

Приемът на калций и физическите упражнения подсилват организма. Важно е да знаете, че след 45 годишна възраст за жените и след 60 за мъжете трябва редовно да се изследвате за наличие на остеопороза и да следвате лечение и препоръки, предписани от лекар. Ако се установи намаляване на костната маса, трябва да вземете адекватни мерки и да наблегнете на комплексно хранене, придружено с допълнителен прием на калций и витамин Д.

Получаваме ли витамин Д в необходимата доза от слънцето? Не! Необходима предпоставка за организма да получава калций чрез храната е наличието на достатъчно количество витамин Д. Преди години е съществувало погрешното схващане, че този витамин се складира много лесно, например чрез слънцето или храната. Последни проучвания отхвърлят това убеждение. Затова се препоръчва да се обогати храната на децата и възрастните със сирене, млечни продукти, зеленчуци.  Най-богати на калций са суроватката,  кашкавалът и козето сирене.

Използвайте вода, обогатена със сребърни йони като мощен антисептик. В комбинация с обогатеното с калций мляко, което е източник на витамин Д, вашият организъм ще бъде защитен от много болести. Други източници на калций са и растителни продукти като лозови листа, зеле, соя, сусам, боб, портокал. В някои райони питейната вода може да съдържа калций – така наречената твърда вода. Месото е най-бедния източник на калций, но пък има други полезни съставки.

 

Какви чудеса „прави” киселото мляко?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *