ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Защо децата боледуват от астма?

Броят на българчетата, засегнати от астма, непрекъснато расте. За 20 години той се е удвоил!

astmaАстмата е болест на всяко десето дете в българските градове, пишат от puls.bg. Най-често споменаваната причина за това е мръсният въздух, като сериозен вредител на детското здраве е интензивният автомобилен трафик.

Обстойно проучване в десет европейски града потвърждава, че трафикът може да бъде определен като основен причинител на заболяванията от астма в детска възраст.

Изследвания от този род не се правят за първи път и като цяло констатациите не са изненадващи. Наблюдавани са също отраженията и на други фактори – тютюнопушене, стрес. Всички анализи са категорични, че основна причина си остава трафикът. В 14% от случаите е доказана връзката между случаи на детска астма и натоварени пътища в близост.

Тенденцията към нарастване на заболеваемостта в детска възраст е особено категорична при социално слабите слоеве в развитите държави. За жалост същата зависимост е констатирана и в България. Според теорията негативна роля имат и индустриалните предприятия, макар за страната в момента това да не е първостепенен фактор.

Констатирането на тези зависимости е само първото ниво на проучванията по проблема. Скандинавските учени смятат, че неговото разшифроване изисква комплексен екологичен подход. Тъкмо в техния район е отчетен ръст на детската астма дори при отсъствието на описаните негативни въздействия.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *