Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Доматите борят депресията

Ликопенът в доматите е естествен антидепресант

 

domati depresiyaАко често изпадате в депресивни състояния, яжте повече домати. Вкусните червени плодове ефективно борят депресията, категорични са специалистите. Консумацията на домати смъква вероятността да изпаднете в това неприятно душевно състояние с около 46%.

„Ако ядете домати поне 4-5 пъти в седмицата, вероятността да развиете депресия намалява значително“, казват учени след експеримент, проведен сред 1000 души.

Статистическите данни показват, че почти всички хора поне веднъж в живота си са изпадали в депресия. Този проблем обикновено засяга жените и възрастните.

В доматите има голямо количество антиоксиданти, които намаляват риска от рак на простата и сърдечните пристъпи. Ликопенът например спокойно може да се нарече антидепресант. Той влияе положително и на физиката, и на психиката.

„Яжте повече домати  и рискът от депресии ще намалее драстично“, съветват специалистите и допълват, че няма друг плод или зеленчук, който да притежава подобни качества.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *