Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Бившите пушачи имат нужда от витамин Е

Хората, които са оставили цигарите, трябва да се погрижат за достатъчен прием на храни с витамин Е.

еВ менюто на бившия пушач задължително трябва да има растителна мазнина, мляко, яйца, черен дроб. Тези продукти, както и зелените подправки, съдържат витамин Е – витамина, който съдейства за здрави кръвоносни съдове, съветват изследователи от университета в Охайо.
Витамин Е има антиоксидантен ефект, припомнят от medikforum.ru. Той не допуска свободните радикали да разрушават колагена и еластина, т.е. структурните белтъчини в човешкото тяло. Кръвоносните съдове на пушачите страдат от негативния навик – пушенето причинява стесняване на съдовете, в резултат на което се нарушава нормалното снабдяване с кръв на тъкани и органи. Приемът на витамин Е в достатъчни количества подобрява състоянието на кръвоносните съдове.
Експертите от Охайо провели експеримент с участието на 16 бивши пушачи. Доброволците приемали всеки ден под лекарски контрол по 500 милиграма гама-токоферол. След една седмица функциите на кръвоносните съдове у всички нараснали с около 2.8%. Казано простичко, системата започнала по-добре да си върши работата.
Мнението на американската група е, че хипотезата трябва да се провери върху по-голяма група бивши пушачи, както и да се увеличи времетраенето на експеримента.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *