Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

5 начина да се погрижите за здравето на сърцето си

Положете усилия да понижите лошия холестерол

sarceСърцето е най-големият мускул в човешкото тяло и работи ден и нощ. Затова всеки един от нас трябва да се погрижи за неговото здраве. Предлагаме на вниманието ви 5 полезни съвета:

Редовно проверявайте добрия и лошия холестерол

Съвременният човек приема прекалено много наситени мазнини, които са основните виновници за високите стойности за лошия холестерол в организма. Редовно проверявайте добрия и лошия холестерол и при нужда положете усилия за понижаването му.

Контролирайте количеството на храната

Не прекалявайте с храната и предпочитайте по-малките порции. Резултатът при изобилното хранене е излишни килограми и висок холестерол.

Наблегнете на морските дарове

Поне два пъти на седмица консумирайте риба. Тя е бедна на наситени мазнини и богата на здравословните Омега 3 ненаситени мастни киселини. Те намаляват образуваните плаки в артериите. Рибата е полезна, но не я яжте пържена, а задушена или печена.

Хапвайте повече ядки

Вместо снаксове и чипс, хапвайте повече ядки. Те съдържат ненаситени мастни киселини, които понижават лошия холестерол. Изследвания показват, че хапването на 30 грама сурови ядки на ден понижава значително риска от сърдечни заболявания.

Движете се повече

Дори 30-минутните упражнения на ден помагат да се редуцира лошият холестерол. Колкото повече спортувате, толкова повече помагате на организма си да се защити от заболявания. Ако не сте фенове на упражненията, можете да се поразходите. Ходенето понижава риска от инсулт и сърдечни заболявания.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *