Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

От ДНК зависи кой спорт е най-добрият за вас

Какъв спорт е най-полезен за вас, ще може да се определя чрез ДНК-анализ. Според учените гените определят спортните възможности на всеки човек.

sportАко редовно ходите в спортна зала и упорито се трудите на пътечката и тренажорите, но резултат няма – проблемът може да е в гените ви. Британски учени твърдят, че анализът на ДНК ще може да е от полза в подобни случаи, пишат от medikforum.ru. Именно те са създали теста DNAFit, който показва способен ли е някой човек да бяга на маратон, или силата му е в стометровия спринт.

Така тестът може да ви накара да се откажете от типа занимания, които с нищо не ви помагат. DNAFit разпознава 20 гена, отговорни за реакциите на организма спрямо упражненията, риска от травми и времето за възстановяване на мускулите след големи натоварвания. Така например може да се окаже, че имате качества да се концентрирате върху спорт с големи натоварвания, но в кратко време – спринт, вдигане на тежести. В друг случай поемането на големи натоварвания не е силата ви, но имате добра издръжливост и можете да се занимавате продължително. За вас ще е добре да плувате, да правите крос или дълги разходки. Възможен е трети вариант – съчетаващ първите два, като вие избирате как да редувате натоварванията. Споменатият тест дава възможност не само да бъде оценено кое е силното ви място, но и да ви бъде изработена фитнес-програма за три месеца с паралелен режим на хранене.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *