ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Облекчете зъбобола с отвара от смирна

Билката унищожава бактериите, а съдосвиващото й действие помага при възпаление.

Сварете на тих огън за 30 минути 1 ч.л. смирна на прах в 200 мл. вода. Прецедете след като изстине и изплаквайте устата по 5-6 пъти дневно с по половин чаша вода, в която сте сложили 1 ч.л. от отварата.

Друг вариант – намажете болезнения зъб с масло от карамфил – то причинява изтръпване и има изразени антибактериални свойства. Екстрактът от пъпките на карамфила съдържа еугенол, който действа като локален анестетик.  Със същия успех можете да използвате и цели зърна карамфил – сложете няколко в устата си и ги оставете да се овлажнят до омекване, след това ги сдъвчете леко, за да се отдели маслото и ги дръжте половин час до болезнения зъб.

Или смесете джинджифил на прах с кайенски лют червен пипер, добавете 2 капки вода и разбъркайто до получаването на гъста каша. Натопете в нея памучен тампон и го поставете върху болезнения зъб, като внимавате сместа да не попадне върху венците, но тъй като това не е много лесно – използвайте само джинджифил, той също ще ви донесе облекчение.

Ароматния чай от пиперлива мента също причинява изтръпване. Накиснете за 20 минути 1 ч.л. сушени листа в 1 чаша вряла вода. Охладете и прецедете, след което използвайте течността за изплакване на устната кухина. Този чай можете и да го гълтате. Повторете процедурата, колкото е необходимо.

Направете облекчаващ компрес като сложите кубче лед в найлонова торбичка, увиете го в тънка кърпа и го поставите върху болезнения зъб за 15 минути или притискате компреса към бузата.

Използвайте паста за чувствителни зъби. Тя значително ще облекчи състоянието ви, ако болката е причинена от студени или горещи храни и напитки. В такива случаи обикновено е налице отдръпване на венците, при което се оголва чувствителния дентин под зъбния емайл. Използвайте четка за зъби с мек косъм, за да не задълбочите проблема.

Всички съвети до тук могат да ви донесат временно облекчение, но не и да ви излекуват болния зъб. Отидете на зъболекар колкото може по-скоро.

 

Наберете си диви растения !

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *