Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Българските чушки пазят от инсулт и рак

Учени от САЩ са изследвали българските чушки и смятат, че те са чудесно средство за профилактика срещу инсулт и рак.

perecТози зеленчук е разпространен по цял свят, но отглежданият в България има особено висока концентрация на полезните вещества, пишат от medikforum.ru. Особено ценно е съдържанието им в червените и оранжевите чушки.
Този зеленчук трябва да присъства в менюто всеки ден. Уникален е по комбинацията си от витамини и ценни микроелементи. Благодарение на това е в състояние да пази организма от развитието на онкологични процеси и влияе благотворно на нервната система. В частност “чушковата диета” повлиява благотворно и оздравително състоянията на стрес и тревожност.

Ароматните вещества, които се съдържат в чушките, стимулират изработването на ендорфини – хормоните на щастието.
При топлинната обработка на чушките се освобождават капсаицини, известни със способността си да предпазват от главоболие и артрит. Зеленчукът съдържа много натрий, калий, калций, желязо, фосфор, йод и силиций.

Изследователите са убедени, че ако човек изяжда поне една пиперка на ден, той може да е сигурен в 50-процентна защита срещу инсулт. Българският пипер съдържа висок процент витамини В6 и В9, които забавят стареенето на кръвоносните съдове. Със сигурност при такава редовна консумация по стените на кръвоносните съдове в по-малка степен се образуват склеротични плаки.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *