Бил Гейтс загрижен за надеждността на презервативите

Собственикът на „Майкрософт“ Бил Гейтс инвестира в създаването на евтин презерватив, който не намалява сексуалното удоволствие

Бил Гейтс

Милиардерът дари чрез фондацията си “ Бил и Мелинда Гейтс“ 100 000 долара, като идеята е кондомът от ново поколение да се прилага широко в развиващите се страни, където заболеваемостта от СПИН и ХИВ е много висока заради ниската здравна култура.

Задачата, пред която са изправени съвременните учени, никак не е лесна. През годините средството за предпазване от полово предавани болести и нежелана бременност е претърпяло много подобрения и е толкова усъвършенствано, че през последните десетилетия изменения почти не са правени. Последната голяма стъпка бе въвеждането на латекса – материал, който позволява презервативите да бъдат по-тънки и здрави. За сравнение: първият гумен кондом, произведен през 1855 г., е с дебелина 1-2 мм, а днешният е 0,07- 0,08 мм.

Според експертите новият презерватив би намерил широка употреба, ако осигурява по-добра сетивност и защита. Като насладата от сексуалния акт не бива убивана още в зародиш, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *