Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кафе или лимонена вода за добро утро?

Чаша топла вода с пресен лимонов сок е най-добрата напитка, която може да ни събуди и ободри по-успешно от кафето!

lemon-water-02Ако сме решили да се откажем от обичайното сутрешно кафе по някаква причина, най-добрият му заместител е водата с лимонов сок, твърдят от puls.bg. Идеята е да хидратираме тялото, което през нощта не е било снабдявано с допълнителни течности. Известно е, че протичането на всички жизнени процеси е свързано с водата, така че хидратацията на организма е първото нещо, с което трябва да се заемем след събуждането. В този смисъл кафето дори в някаква степен вреди, защото като напитка с диуретични свойства работи точно в обратната посока.

Пиенето на чаша топла вода на гладно не е откритие на 21-и век. Познато е в Аюрведа, а и известните български лечители го препоръчват по много причини. Топлата вода с добавен лимонов сок не само хидратира, но и активира чревната перисталтика и подпомага храносмилането и изхвърлянето на шлаките.
Лимонена вода за “добро утро” можем да си приготвим без проблеми със съзнанието, че още с първите глътки се зареждаме с витамин С, калций, фосфор, магнезий и рибофлавин. Тази домашна напитка ни дава доза антиоксиданти за добро утро!

В края на работния ден също можем да изпием чаша вода със сока на половин лимон – доказано намалява напрежението, снема стреса и неутрализира приливите на депресивни състояния.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *