Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Опасно ли е да си направим пиърсинг?

Опасно ли е да си пробием ушите и да станем по-красиви с някакви висулки? Има ли риск, когато се оставяме в ръцете на “майстора” от тату-салона?

uhoОтговорите зависят от личния опит. Ако това е така, 11-годишната Дестини Найтли от Великобритания ще отговори положително: да – опасно е, и то много!

Дестини си направила пиърсинг на едното ухо, но след няколко дни прободеното място започнало да я боли и се зачервило, разказват от medikforum.ru. Момичето отишло в тату-салона, където му поставили украшението, и помолило за помощ. Раничката била промита и момичето си отишло поживо-поздраво. Само че болките се увеличили и се наложило да иде на лекар. Медикът бил ужасен от това, което видял: ухото било толкова подуто, че изглеждало двойно по-голямо от другото. Инфектираното място било обработено със скалпел и антисептични медикаменти, а на Дестини се наложило да остане в хоспитал два-три дни, за да й налеят чрез система силен антибиотик.

Две седмици по-късно уж оздравялото ухо отново се зачервило и момичето пак влязло в болница, този път за цяла седмица. Медиците били категорични, че причина за инфекцията е мърляво направеният пиърсинг.
Салонът, чиято клиентка била Дестини, естествено отрекъл да има нещо общо със здравословния й проблем. Управата обявила, че не носи отговорност за инфекции, които са се проявили дни след процедурата при тях. През салона минавали стотици хора и никой от тях не се оплаквал, обявили засегнатите. Всички там строго спазвали хигиенните правила.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *