Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Руколата е натурален енергетик!

Руколата влезе в списъка на осемте зелени храни, които имат най-голяма полза за човешкото здраве. Оказва се, че увлечението по тази добавка към пресните салати не е робуване на модата, а откриване на още един приятел на добрата ни кондиция!

rukola„Форбс” включи руколата в топ-класацията заради удивителните й свойства да изгаря мазнини, пише medikforum.ru. В същото време диетолозите отбелязват, че включването в менюто на пресните зелени листа си има своите особености, с които трябва да се съобразяваме.
Множество изследвания доказват, че това растение с интересен вкус е естествен енергетик. Включена в менюто, руколата активизира обмяната на веществата в организма. Според водещи диетолози това растение е просто незаменимо за онези, които следват програми за редукция на теглото. Листата й извеждат от тялото холестерина и тонизират работата на всички органи и системи.
Има също твърдения, че руколата помага при еректилна дисфункция, разстройства на нервната система, бъбречни възпаления, кожни заболявания и дори при косопад. И ако всяко от тези твърдения има и своите критици, то за способността на зелените листа да изгарят мазнини изобщо няма спорове.
Правилата за употреба на рукола са простички, но неотменни. Салатата с рукола трябва да се изяжда веднага след приготвянето. Ако листата са по-големи, те трябва да се накъсват с ръце – рязането с нож намалява полезните им въздействия.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *