Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кимион, канела, копър

Унгарският червен пипер е по-лют от испанския.

Кимион

Семената имат лек анасонов вкус. Добавете 1 щипка в картофената или зелевата сала­та с майонеза. Или сипете 1 супена лъжица в тестото за домашен хляб или бисквити.

Червен пипер

Вкусът зависи от сорта на смлените червени чушки, използвани за направата му, както и в коя страна е произведен. Унгарският червен пипер, например, е по-лют от испанския. Доба­вете 1-2 щипки в доматения сос или в майонезата – резултатът е невероятен.

Копър

Семената му имат силен сладникав вкус, който е много популярен в средиземноморската кухня. Няколко счукани семена придават характерен вкус и аромат на запечената риба или гювечето.

Канела

Добавете 1 щипка канела на прах в компота. Ако сте настинали, пригответе си облекча­ваща напитка, като залеете 1 пръчица канела с чаша гореща вода и подсладите с малко мед.

Джинджифил

Китайците са използвали лечебните свойства на джинджифила още през VI в. пр. н. е. Можете да си направите джинджифилов чай, като настържете пресен корен от джин­джифил (1 см) в чаша с гореща вода. Оставете да се запари 10 минути, отцедете, подсладете с мед и му се наслаждавайте бавно.

Чушки чили

Те принадлежат към семейството на червените и зелените сладки чушки. Има стоти­ци различни видове чили чушки в зависимост от това колко са люти. Съдържат витамин С, но рядко се консумират в толкова големи количества, че да набавят достатъчно от него. Придайте леко пикан­тен вкус на доматения сос или салцата, като добавите една ситно нарязана прясна чушка чили.

Индийско орехче

То има сладък, загряващ вкус. Прясно настърганото индийско орехче е страхотна добавка към сос със сирене, компот или оризов пудинг.

Тайни за добър сън

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *