Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Топ-5 на болестите, които може да пипнете в офиса (2)

Не само проблемите с очите могат да бъдат свързани с работата ви в офис. Много сериозни са последиците за здравето изобщо във връзка с това, че прекарвате много часове в седнало положение, в една и съща поза, напрегнати и със стегнати  мускули.

ofis2Ето какво следва след „сухото око“ , отбелязват от www.profi-forex.ru .
2. Главоболие. Заседналият живот, напрегнатите мускули на плещите и шията са главна причина за честите ви главоболия. Много хора, страхувайки се за работата си, по цял ден са буквално вцепенени на бюрото. Няма нищо нередно или осъдително в това на час да се раздвижвате и разтъпквате, да протягате ръце нагоре, да развъртите глава – помага! Продължителната работа в едно и също /седнало/ положение се отразява негативно на целия гръбначен стълб. 15-минутна гимнастика в рамките на работния ден няма да е излишна за работещите на подобен режим.

3. Депресии, нервен срив. Постоянното напрежение, поемането на допълнителни задачи в почивните дни и в извънработно време може да доведе до т.н. “изпепеляване”, до професионално прегаряне, срив, депресии. Ако любимата работа повече не ви интересува, ако сте апатични към нейните предизвикателства и ви е все едно какво се случва около вас – това вече ви е връхлетяло. Последиците за целия организъм са тежки, ако психиката бъде поразена. Много от младите сътрудници в офис-професиите търсят баланс на професионалните напрежения в алкохол, пушене на трева, купони, за да се опитат да неутрализират стреса. Спортът е по-доброто решение. Не си спестявайте почивките: няма да преобърнете света, ако в името на работата постоянно се отказвате от тях!

4. Затлъстяване, с всички произтичащи от това последици за здравето. Постоянното похапване на бюрото води до склеротични промени на кръвоносните съдове. Натоварват се сърцето и бъбреците, защото най-често “закусчиците” са сладости или чипс.

5. Климатиците-убийци. Те са вече задължителна част от офис-интериора, но присъствието им означава да дишате мъртъв въздух. Климатизираните помещения са наситени с положителни йони, които вредят на здравето. Освен това насочената струя въздух нерядко предизвиква настинки и проблеми с белите дробове до пневмонии.

Наистина ли работата в офис е осъществената ви детска мечта? Мислили ли сте и за друга посока на професионална реализация?!

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *