Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Топ-5 на болестите, които може да пипнете в офиса (1)

Ако работите в офис, вие сте изложени на опасност от цял куп заболявания, за които първоначално няма да си дадете сметка.

ofisНещата, които заплашват здравето ви, не са едно и две – това са главоболие, обездвижване и затлъстяване, проблеми със зрението, отчитат от www.profi-forex.ru . И това съвсем не е всичко! Може ли опасностите да бъдат редуцирани и кои са най-сериозните от тях?

1. Сухо око. В днешно време няма офис-професия, която да не изисква работа на компютър. Продължителното взиране в монитора напряга очите и уврежда зрението. Причина за т.н “сухо око” е фактът, че при работа с компютър човек по-рядко мига и роговицата изсъхва. За да се избегне това, на всеки 50-55 минути окото трябва да почива. Станете от работното място, погледайте през прозореца, по възможност съсредоточете зрението си върху зелена растителност. Гледайте първоначално обекти, които са разположени близо, а сетне отдалечавайте погледа до хоризонта. Повтаряйте това упражнение 5-8 пъти в рамките на паузата. Полезно е и последователното мигане със задържане на затворен клепач, до десетина пъти. Ако описаната гимнастика не помага – капвайте си изкуствени сълзи, има ги във всички аптеки.

По-възрастните хора си спомнят недалечното минало, когато инспекциите по охрана на труда са правили проверки и са препоръчвали задължителни “екстри”, които неутрализират вредните влияния на работната среда върху човешкото здраве. Много от тези предписания към работодателите съществуват и сега – но дали някой ги спазва?!

(Следва)

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *