Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Може ли да има полза от мигрената?

Мигрената се отнася към генетичните заболявания, което означава, че истинско спасение от нея няма!

migraine2Ако ви мъчат пристъпи на мигрена, не бързайте да проклинате съдбата. Може да се окаже, че сте извадили късмет! Медици твърдят, че от мигрената има полза и че жените, които страдат от пристъпите, по-малко са застрашени от рак на гърдата! Подобна връзка изглежда абсурдна – но разкриването й показва още веднъж колко малко познаваме собственото си тяло.

От мигрена страда всяка четвърта жена, информират от medikforum.ru. По принцип слабият пол е по-чувствителен към болката. В женския мозък има по-малки количества серотонин – хормона на щастието, който е естествено обезболяващо. Изпитвате ли мъчителните болки от мигрена, трябва да търпите – в същото време тялото ви предотвратява злокачествени изменения в млечната жлеза. Жените, склонни към мигренозни пристъпи, имат заболеваемост от рак на гърдата с 30% по-малко от останалите, сочат анализите на 3 000 пациентки. Разбира се – има достатъчно начини за облекчаването на подобни състояния. Но облекчението не идва завинаги и, оказва се, по-добре!

Учените смятат, че причина за това е промяната на хормоналния баланс под въздействието на болката. Произвежда се по-малко естроген, а ниското ниво на естрогена предотвратява образуването на рак на гърдата. Засега това е само хипотеза и обобщението трябва да бъде подкрепено с още изследвания, но огласените изводи са достатъчно любопитни за научния свят.

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *