Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Болни ли сме, ако постоянно се тревожим за нещо?

Ако в продължение на половин година постоянно ви връхлитат тревоги за различни неща – а впоследствие се оказва, че са били напразни – няма да е зле да си уговорите час при психиатър. Това си е направо задължително, ако от тревога се поболявате и не можете да си вършите нормално работата.

trevogaСамата дума “психиатър” плаши и вие се притеснявате да признаете, че може би източникът на постоянните тревоги е в собствената ви глава. Не е изключено да развивате генерализирано тревожно разстройство. Що е то?
Генерализираното тревожно разстройство е преувеличена тревога за дребни неща от бита, работата, изобщо от делника. Страховете са диспропорционално големи и не съответстват на реалността, обясняват от puls.bg. Задълбочаването на това състояние създава проблеми в дома и на работното място, затруднява социалния живот. Животът в състояние на страх, че аха-аха всички беди на света ще се струпат на главата ви, този живот буквално ви парализира, руши семейството, кариерата!
Според специалистите в подобни случаи става дума за нервнопсихично разстройство, което има израз и във физически симптоми – тремор на ръцете, главоболие, гадене. Сънят е непълноценен, наблюдава се лесна умора, раздразнителност. Науката не е абсолютно категорична какви са непосредствените причини и механизмите на подобни състояния, но ако подобно нещо се случва с друг човек в рода ви, голяма е вероятността да сполети и вас. Силният стрес, загубата на близък, зависимостите от алкохол и наркотици също са в състояние да провокират болезнената тревожност.
Според специалистите лечението на подобни състояния е наложително и възможно. То е медикаментозно и е насочено към овладяване на невромедиаторния дисбаланс.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *