Може ли Рейки да навреди?

Системата Рейки е абсолютно безопасна не само за пациента, но и за лечителя, тъй като от този прост и естествен метод за духовно изцеление и самоусъвършенстване, може да се ползва всеки човек.

 

Може ли да се предозира?

Едно от тайнствата в рейки е, че енергията не се налага да направлявана от самия лечител – рейки не черпи от жизнената енергия на човека-лечител, а от вселенски енергиен източник. Рейки тече към онези места, в които се е наместила отрицателна енергия. Когато тялото е отслабнало и изтощено от боледуване, може да получи голяма доза енергия, която да укрепи и оздрави организма. А когато човек иска да се освободи от отрицателните енергии, рейки може да изчисти съзнанието му, да го препрограмира така, че да премахне всички отговорни за отрицателната енергия елементи. При някои хора е достатъчен ефектът на оздравяване и релаксация. Но ако рейки въздействието продължи, много хора стигат до мечтано благополучие и големи успехи дори в бизнеса.

Целителната енергия рейки се влива в организма в точно такова количество, каквото е необходи­мо в дадения момент. Няма как да се предозира. И организмът сам направлява енергията точно там, където е нужна – не може енергийни­ят поток да попадне там, където „не го искат“.

Причина за много заболявалия са нашите негативни мисли, действия или емоции. Затова неотделима част от традицията на рейки са петте принципа: именно днес не се ядосвай, именно днес не се тревожи, именно днес почитай родителите си и своите учители, именно днес живей честно, именно днес бъди добър към всички. Докато се лекува с рейки, човек може да наблюдава по време на сеанса своите мисли и емоции, може да проследи онези от тях, които са разрушителни и да разбере причината за възникването им.

Безопасна ли е системата?

Да, и за лечителя, и за приемащия рейки енергия. За да получи въз­действие от рейки специ­алист, човек не е длъжен да се съобразява с някакъв специален режим или да спазва множество изисква­ния. Възможно е, както ви боли главата в автобуса, някой да ви въздейства и да помогне за вашия про­блем, без дори да разбере­те. Достатъчно е да има индикация, че се нуждаете от тази намеса – както рейкистите обясняват, те се намесват и пома­гат, само когато получат позволение, което става на енергийно ниво. А и въздействието никога не може да ви навреди.

Има регистрирани случаи, при които практикуващи рейки буквално са спасява­ли човешки живот чрез енергиен сърдечен масаж например.

 

 

Болка в гърба – каква може да е причината?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *