Рейки като естествено изцеление

Рейки е понятие, което вече е познато по целия свят, като японското изкуство за естествено изцеление

 

Какво представлява един рейки сеанс?

При него обикновено се въз­действа върху цялото тяло, но в определени случаи енергията се отдава кон­центрирано в някоя част на тялото. При рейки проце­дура пациентът трябва да е легнал, да се чувства удобно. Рейки лечителят въздейства чрез задържане на ръцете в различни позиции близо до или пряко върху тялото (чрез допир).

Обикновено усещането по време на процедура е за леко затопляне, а резултатът не идва като с магическа пръчка – нужно е време, за да може организмът да се „събуди“ и да намери естест­вените процеси на възста­новяване и лечение. Рейки въздейства и на нашите негативни емоции – енер­гията изчиства напрежени­ето и дава спокойствие и увереност. Въздействието е силно пречистващо – орга­низмът сам изхвърля всичко ненужно: негативни енер­гии, токсини… Понякога след въздействие има ефект на силна емоция, защото сякаш всичко натрупано из­лиза и по пътя към връщане на баланса на енергиите човек минава през различни фази. Но крайният ефект е спокойствие и увереност. Когато един рейки лечител постави ръцете си, енерги­ята, която минава през тях, е много по-силна от она­зи, която излъчва болният орган. Така силната жизне­на енергия кара заболелия орган отново да завибрира в здравословната честота.

Важно: Лечението с помощта на рейки не отхвър­ля назначените от лекарите медикаменти. Рейки сеансите са допълващо лечение към основния курс. Рейки помага за възстановяване след операции. Продължителността на сеанса е от 40 минути до час и половина. Обикновено се правят десет сеанса, но могат да бъдат и по-малко.

Какви са ползите от рейки?

Те са много: справяне със стреса и подобря­ване на физическо­то и психическото състояние, увелича­ване на жизненост­та, пречистване на организма… Рейки успешно помага и при болка, защото събужда оздравител­ните способности на човешкия организъм. Рейки оказва реална помощ, за да: подо­брим здравето си, да се справим с хронич­ните заболявания, стреса и депресията; да се придвижим по пътя на духовното развитие, да намерим решение на остарели и забравени пробле­ми; да прекараме вре­ме в отдих и релакс.

В екстрени ситуации (травма, авария, рязък спад на само­чувствието) рейки може да донесе миг­новено облекчение.

Важно: Използването на рейки в екстрени ситуации е аналогично на оказването на първа помощ – облекчава състоянието на пострадалия, но не отменя нуждата от лекарска намеса.

Рейки не лекува отделно един или друг орган – тази енергия помага на организма да добие една здрава цялост. А това става, като са здрави и душата, и тялото, затова лечение­то с рейки неизбежно действа и на тялото, и на душата, на духа на човека. Практикуващите рейки казват: не се опит­вайте да разберете дали ви е нужно рейки с ума си, а със сърцето. Опитайте и се поста­райте да чуете вътрешния си глас – може да не ви е нужно, а може именно рейки да реши всичките ви проблеми. Отговора знаете само вие.

 

 

Облекчаване на менструалните болки

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *