ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Готовата салата от супера може да ви разболее!

Невинен хранителен продукт като готовата смес за зелена салата от супермаркета може сериозно да ви разболее!

salatБритански учени твърдят, че салатата от магазина може да се окаже по-опасна от полуизпеченото телешко в бургера ви. Най-вероятно зеленината от хубавите свежи пакети причинява инфекцията Cryptosporidium. Проблемът може да се реши, ако салатите бъдат специално облъчени – но това ще ги направи непродаваеми, коментират от medikforum.ru.

Желанието за здравословно хранене е причина в последните години да се увеличи рязко търсенето на полуфабрикати – изчистени и нарязани растителни компоненти, които всеки желаещ може да овкуси по собствено желание, пестейки времето за подготовка. Проблемът е в това, че в зелените пакети гъмжи от микроорганизми, част от които силни патогени. През миналата година именно със салатите от описания вид се свързва паниката, обзела няколко града в Англия и Шотландия. Тогава към 300 души се разболяха от неизвестна болест, която по-късно се оказа причинена от Cryptosporidium в нарязания спанак. Заразени салати са откривани също в големите търговски вериги в САЩ и това е предизвиквало изтеглянето на гигантски количества храни от пазара.

Практиката сочи случаи, в които салатите се оказват заразени с бактерии от листериоза или ешерихия коли, причиняващи тежки поражения на организма – до смърт. Причина за всичко това е недостатъчно доброто предварително измиване на основните съставки – листни зеленчуци, престоят им в затворени опаковки и особено предварително добавените дресинги с основа от яйчена майонеза.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *