Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Солената храна убива по два милиона жени и мъже на година!

Предозирането на готварска сол в храната е причина за смъртта на над 2 300 000 души в света през 2010 година.

izsipana-solНепосредствените заболявания, довели до летален изход, са инфаркти, инсулти и други сърдечно-съдови страдания.
15% от случаите на преждевременна смърт са причинени от прекалена употреба на готварска сол, отключила описаните заболявания, информира medportal.ru по данни на Световната здравна организация. Изводите са направени на базата на 247 изследвания за потреблението на солта в различни страни за период от 1990 до 2010 година. В мащабното проучване са били включени 488 учени от 303 институции в 50 държави.
Около един милион от смъртните случаи са сред любителите на соленото, които са на възраст под 69 години – това е 40 на сто от всички. 60% от починалите са мъже; в 42% от личните епизоди “убиец” е инфарктът, в 41% – инсултът, а в останалите до 100% – други заболявания на сърдечно-съдовата система. За отбелязване е това, че 84% от всички смърти са в слаборазвити страни или в държави със среден стандарт на живот.
Препоръките на учените са за структуриране на държавни програми, насърчаващи здравословното хранене. Солената храна е в директна връзка с високата смъртност от посочените заболявания в Украйна /2109 случаи на един милион население/, Русия /1803 на милион/ и Египет /836 на милион/. Най-здравословно очевидно е храненето в Катар, където този показател е 73 на милион. В САЩ например смъртта на всеки десети американец е причинена от заболявания, провокирани от прекомерно солената храна.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *