Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Профилактика на рак с хомеопатия

Хомеопатията има приложение при всички болести, достатъчно е само да отидете при лекар – хомеопат!

Кога помага и кога не хомеопатията?

Този алтернативен метод на лечение може да се прилага при всякакъв вид заболя­вания. Неговите възможности свършват условно в момента, когато се налага оперативна намеса или животоспасява­щи манипулации. Но дори в тези случаи хомеопатията помага, като ускорява оздравителния процес и подобрява значи­телно качеството на живот на пациента. Например, при счупена кост е нужен ор­топед, който да я намести. Впоследствие, обаче, следва дълъг период на изграждане на костта – съществуват хомеопатични средства, които подпомагат и ускоряват този процес.

Хомеопатията има място и при лече­нието на ракови заболявания и което е най-важно, лекарите хомеопати, членове на Асоциацията на лекарите хомеопати в България (АЛХБ), познават допълни­телни признаци за ранна диагностика и лекарства за профилактика. Най-важното, което трябва да се знае е, че прилагането на официалната медицина и на хомеопатичния метод не се взаимоизключват. Напротив, те се допълват и си помагат.

Определяне на лечение

След като лекарят хомеопат е придобил цялостна представа за състоянието на пациен­та, той анализира получената информация. На тази база класическите хомеопати или т.нар. уницисти предписват на своя пациент едно-единствено лекарство, чийто лечебен ефект отговаря на моментното състояние на болния. При промяна – подобряване или влошаване на здравето, медикаментът се сменя с такъв, който е подходящ за новото състояние. Хомеопатите плуралисти предписват комбинация от различни лекарства.

Лекарствата

Хомеопатичните медикаменти се приготвят от изцяло естествени съставки с растите­лен, животински или минерален произход. Специалната технология на получаване на лекарствата се нарича потенциране: това е процес на поетапно разреждане на субстанци­ята със спирт и вода в определено съотноше­ние (1:10,1:100 или 1:50000 и т.н.), последвано от т.нар. динамизиране – разтръскване на разтвора. Целта на „динамизирането“ е въпреки ниската концентрация на субстанцията, тя да запази лечебната си сила.

На етикета на всяко хомеопатично лекар­ство е обозначена неговата потенция, т.е. на съотношението между субстанцията и раз­творителя: колкото тя е по-висока, толкова по-разредено е лечебното вещество.

 

 

Съвети за по-ефективни лекарства

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *