Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Японци разгадаха гена на затлъстяването!

Японски учени съобщиха сензационно, че са открили ген – причинител на мастните натрупвания в организма.

genСпецифичен ген регулира натрупването на мазнини в организма, информират от utro.ru. Сензационното съобщение на практика означава, че е възможно да се въздейства върху въпросния ген и че ще бъде предотвратявано натрупването на наднормени килограми, затлъстяването. Генът е разпознат от научен екип в Университета на Осака.
В хода на изследванията си японските учени установили, че в черния дроб, далака и други вътрешни органи на лабораторните мишки има имунни клетки, които се появяват под въздействието на особен ген. Тези клетки са полифункционални: те не само балансират имунните реакции, но и мастното разграждане или натрупването на мазнини.
Когато у опитните мишки действието на въпросния ген било блокирано, в кръвта им се повишавало съдържанието на холестерин. Натрупвали се мастни депа, развивали се признаци на диабет. При условие, че генът-чудо изпълнявал функциите си, нещата се нормализирали. Този проследен механизъм може би ще отвори нова страница в една от битките на съвременното човечество – битката със затлъстяването. Японските учени смятат, че е напълно постижимо да се разработят препарати, с чиято помощ действието на новооткрития ген ще бъде освобождавано и проблемното мастно натрупване ще се предотвратява успешно.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *