ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Стълбището в панелката като тренажор

Искало ли ви се е да се погрижите за фигурата си, като ходите редовно във фитнес студио? Но в същото време си давате сметка, че нямате нито време, нито пари за подобно занимание?

trenajorВ такива случаи трябва да се мисли за някакъв заместител. Сиромах човек – жив дявол! Трябва просто да приемете, че стълбището във входа на панелката е вашият тренажор. Дори да ви звучи несериозно, истината е точно такава!
Изкачването на стъпала е добър начин да се поддържат килограми, но и гъвкавост на ставите. Не се ядосвайте на това, че асансьорът отново е повреден, или че жилищният ви блок, строен в соцепохата, просто няма асансьор. Липсата му в определени случаи се оказва предимство. Разбира се – не говорим за случаите, когато се налага да транспортирате до линейката болен човек, или да изкачите до четвъртия етаж един нов хладилник!
Изкачването на стълби е здравословно, ако обаче се прави по определен начин, припомня MIGnews.com. Стъпалата трябва да се “превземат” едно по едно, като поставяте горе единия крак, а сетне до него и втория. Темпото трябва да е умерено, а ако имате възможност да ускорявате – направете го, без да прескачате стъпала.
Изследвания на британски учени от Университета в Роухемптън са показали, че ако пет пъти в седмицата изкачвате стълбища до стандартен пети етаж, това стопява около 300 калории.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *