Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Три съвременни мита за лекарствата

Практиката извежда на бял свят правила, които хората без медицинско образование – каквито са повечето от нас – спазват сляпо, без да се замислят върху същността им.

medicinsТакива са и съвременните митове за лекарствата, част от които лесно могат за бъдат опровергани, коментират от www.kp.ru. Ето кои са те:
Колкото по-евтин е един препарат, толкова по-лошо е качеството му. Невярно! Известно е, че съществуват множество оригинални медикаменти – както и огромен брой техни аналози. Специалистите разкриват, че пускането на един нов оригинален препарат изисква инвестиции от 200 до 400 милиона долара. Пътят му от лабораториите до пазара обикновено изисква дълго време, 10-15 години. Фармакологичните компании компенсират вложенията си, като ги включват в цената на новото лекарство. Компаниите, които произвеждат аналози, използват активното вещество на оригинала, но са им спестени изследователските разходи и времето – по тази причина те могат да определят по-ниска цена на продукта. За пациента не е важно да използва оригинала, а аналогът, който е по-достъпен, да бъде достатъчно качествен за лечението му. И тъй като в Европа има много стриктна система за одобряване на новите медикаменти, и аналозите трябва да бъдат достатъчно качествени, за да бъдат допуснати по приложение. Следователно ниската цена все още не означава автоматично, че лекарството е лошо!
Лекарствата-аналози са по-слаби, а негативните странични ефекти са повече. Невярно! Разработката и внедряването на аналозите също е продължителен процес, с изследвания и клинични изпитания, изискващ от 3 до 6 години до одобрението на специализираните комисии. Създателите на аналога не просто копират оригинала, а добавят иновативни качества и подобряват неговото действие. На практика доста често един подобрен аналог върши повече работа от оригинала.
Европейците предпочитат оригиналните лекарства и са резервирани към аналозите им. Невярно! Аналозите покриват половината от обема на лекарствения пазар в Европа във финансово изражение. Реално използването им е по-голямо от 50%, тъй като те са с по-ниски цени.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *