Подписка в нета подгони изкуствените оцветители

Негативните нагласи към изкуствените оцветители в храните нарастват, но фирмите-производителки продължават да ги използват.

cvetПравилната позиция на потребителите не трябва да е отказ от тези храни, а забрана на тяхното производство. Израз на подобна активна позиция е започналата онлайн подписка срещу продукти на Kraft Foods, съобщава puls.bg. Конкретният повод за недоволството на организаторите са съставките “жълто-5” и “жълто-6” в макароните с кашкавал. Съобщава се, че в действието им има смущаващи моменти, които са накарали конролните органи в няколко европейски страни да ги забранят.
Подписката съвсем не е каприз на скучаещи хора – а, напротив, действие на загрижени потребители, за които са ясни последиците от системна употреба на синтетичните оцветители. Известно е, че това води до заболявания като мигрена и обриви, а в по-тежки случаи отключват и астматични пристъпи.
Естествено – производителите не се съгласяват с оценките за вредните въздействия и са на мнение, че нещата се пресилват като част от поредна търговска игра. Техният аргумент: милиони хора консумират и харесват споменатия продукт и подобни оплаквания до момента не е имало. Как ще приключи този спор и ще има ли резултат от онлайн-подписката, тепърва ще разберем. Факт е все пак, че просветените общества все по-критично се вглеждат в това, което индустрията на храненето сипва в чините ни. Всеобщо е убеждението, че количествата изкуствени съставки – подобрители, оцветители и консерванти в съвременните хранителни продукти, са прекалено много и със сигурност въздействат не в добра посока върху човешкото здраве. Проблемът има решение: производителите да се върнат към естествените съставки и да редуцират процента на консервантите.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *