Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Парадокс: пет диетични продукта ни пречат да отслабнем

Диетолозите предупреждават, че полезни от гледна точка на здравословното хранене продукти може да навредят на опитите ви за редукция на теглото.

makaroniЦенни и полезни храни, чрез които едни хора отслабват успешно, при други могат да се окажат фактор, отключващ прибавянето на килограми. Хората са с различен метаболизъм, освен това върху начина, по който протичат процесите в организма влияят и външните условия. За да бъде успешна формулата на една диета, трябва да се отчетат както индивидуалните особености на организма, така и неща от рода на географския пояс, сезонът и т.н.
Внимавайте с петте продукта, които най-често се включват в диетите, съветва medikforum.ru от позицията на експертите. Ето кои са тези храни:
Макароните. В района на Средиземноморието това практически е всекидневна храна: италианците не сядат на масата без паста! Но в Италия макароните са от груби сортове пшеница, сервират се недоварени и са смесени с голямо количество зеленчуци и билки. Именно в такова съчетание те са полезна храна. Но дори и в такъв вариант не се препоръчват повече от два пъти седмично особено за хора, които са склонни да напълняват, както се казва, от въздуха!
Картофите. Прекрасен диетичен продукт – с картофена диета могат да се смъкнат 10 килограма. Но ако сте решили да отслабвате по друга програма, картофите трябва да се изключат напълно. Ако пък не можете да се откажете съвсем, яжте ги по малко и само сварени с кожичката.
Оризът. И оризът помага при отслабване, но по принцип белият ориз съдържа въглехидрати и нишесте и е склонен да ви “обзаведе” с допълнителни мастни натрупвания. За препоръчване е кафявият ориз: съдържа повече минерали, но и той да е включен в менюто ви два пъти седмично.
Сушените плодове. Няма спор за ползата например от стафидите, фурмите или сушените сливи, но те са висококалорични, съдържат много захар.
Орехите. Венец на диетите заради изключително ценното си съдържание. Но и калориите от тях са доста, така че доза по-голяма от 30 грама сурови ядки дневно не е за препоръчване.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *