Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Мобилният телефон вреди на щитовидната жлеза

Мобилните телефони излъчват електромагнитни вълни, които могат да провокират рак на щитовидната жлеза.

mobilniЕксперимент на научен екип от Израел лансира тезата, че мобилните телефони вредят сериозно на щитовидната жлеза. Световната здравна организация /СЗО/ обяви още през 2011 година мобилните телефонни устройства за потенциално канцерогенен фактор. Известно е например, че излъчванията им забележимо увеличават риска от злокачествени тумори на мозъка.

Изследването от Израел, за което става дума, е дело на екип от Университета в Тел Авив, пише medikforum.ru. Заключението е, че мобилните връзки увеличават риска от още едно онкологично заболяване – на щитовидната жлеза. Електромагнитните вълни принуждават клетките да се делят по-интензивно от нормалното, е установил екипът.
Има за съжаление и независима статистика, която говори в полза на това обобщение. Според нейните данни през последните 10 години в Европа и Израел е увеличена рязко заболеваемостта от именно този вид рак. По думите на професор Рафаел Файнмесер все още е рано да се правят окончателни заключения, но съмненията са налице.

Тенденцията да се обвинява модерната техника за всяка болест не е нещо ново. В случая обаче става дума за сериозно изследване с експериментална част. Никой не би искал да се откаже от нещо добро – въпросът е в  разумната му употреба.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *