Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Европа забранява ментоловите цигари. Защо?

Нова евродиректива ще препоръча забрана за цигарите с ментол като особено опасни. В някои страни – например Естония, въвеждането на тази забрана вече е в ход.

menthol_340x255Тютюневата директива на Евросъюза засяга принципно всички цигари с вкусови добавки, в това число ментоловите. Счита се, че ментолът прави пушенето по-привлекателно и че благодарение на него пушачите сред децата и младите жени се увеличават, съобщава medportal.ru. Освен това уж безобидните цигари имат красиви опаковки и това допълнително стимулира начинаещите пушачи да се изфукат с тях, че вече са големи!

В САЩ междувременно е проведена анкета, според чиито обобщения ментолови цигари предпочитат 50% от най-младите пушачи на възраст 12-17 години, както и 80% от възрастните пушачи-афроамериканци. Забраната на ментоловите цигари най-вероятно ще намали броя на активните пушачи и ще подобри общественото здраве, считат американски експерти.
Освен забраната на цигари с вкусови добавки, тютюневата директива на Евросъюза ще задължи производителите да запълнят 75% от площта на опаковките със страшни картинки и предупреждаващи за опасност надписи. Съчетаването на текст и образ ще стане задължително, тъй като се очаква да има по-чувствително въздействие и да подтиква към редукция или отказ.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *