Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Полезно! Какво може да излекувате с царевица?

Тя е ценен източник на сложни въглехидрати, влакнини и тиамини и е отлична храна с ниско съдържание на маз­нини, която осигурява енергия и подпомага борбата със сърдечно-съдовите заболявания, някои видове рак, макуларната дегенерация и наднорменото тегло.

царевица
Какво лекува царевицата?

Полезни вещества

Инхибитори на протеазата – Тези съединения са полезни в борбата със злокачествените тумори, тъй като те прекратяват деленето на белтъчините, което е знак за неконтролируемо разрастване на клет­ките (туморогенеза).

Лутеин и зеаксантин – Това са каротиноиди, които предотвратя­ват някои очни заболявания, например възрастовообусловената ма- куларна дегенерация – един от основните виновници за слепота при хората в напреднала възраст. Царевицата е изключително богата на лутеин (една чаена чаша съдържа 3 мг).

Разтворими влакнини – Този вид влакнини способстват за нама­ляване на холестерола, тъй като те се свързват с него и възпрепятст­ват абсорбирането му в организма. А ако пък се опитвате да свалите килограми, винаги е добре да консумирате храни, богати на влакни­ни, тъй като те придават обем на приетата храна и ви засищат по- бързо и за по-дълго време.

Тиамин – Този витамин от групата В е нужен на организма заради това, че превръща храната в енергия. Недостигът му може да предиз­вика умора. Тиаминът е от изключителна важност и за правилното функциониране на нервната система.

Фолат – Установено е, че този витамин от групата В предпазва заро­дишите от вродени дефекти на невралната тръба, а последните про­учвания сочат, че освен това той намалява риска от сърдечносъдови заболявания и рак. (Една чаена чаша царевични зърна съдържа 51 мкг фолат.)

За максимална полза

За да запазите водоразтворимите витамини от групата В, съдържащи се в царе­вицата (фолат и тиамин), я гответе на пара, вместо да я варите. Ако все пак това ви се струва непрактично (тъй като много хора варят кочаните царевица), не ги дръжте на котлона повече от 10 минути и по този начин ще сведете до ми­нимум загубата на полезни хранителни вещества.

Порция здраве

Изследванията, проведени от учени в Харвардския универси­тет, показват, че при жените, приемащи най-голямо количество лутеин чрез храната (а заедно с него и зеаксантин), са с 22% по-малко застрашените от катаракта, а при мъжете намаляването на риска е с 19%.

B17 Комплекс: витамин B17 (150 мг.) + рейши + кладница + облепиха
B17 Комплекс: витамин B17 (150 мг.) + рейши + кладница + облепиха

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *