ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Вреден ли чаят за мъжете?

Нова теория на шотландски учени кара любителите на хубавия чай да се замислят. Според заключенията им чаят в големи количества причинява рак на простатата!

teeПо-добре мъжете да пият вода, а не чай за утоляване на жаждата, препоръчват от medikforum.ru. Това е странно, защото чаят винаги е сочен като здравословна напитка, независимо какъв точно е съставът на запарката. Освен това е доказано, че който пие чай – намалява употребата на алкохол и редуцира теглото си и холестериновите нива. Тези три фактора всъщност отключват злокачествените изменения в простатата. Противоречат ли си изследователите от Шотландия?
Може би не – защото нещата опират до количеството. Оказва се, че ако мъжете пият седем и повече чаши чай на ден, рискът от рак на простатата при тях се увеличава 1.5 пъти. Любителите на режим с 3-4 чаши чай нямат този проблем. Медицинската колегия вече е реагирала негативно на тази хипотеза, защото има цяла планина теории и изследвания в полза на чаепитието.
Сред критиците на тезата има дори препоръка умереното пиене на чай да се приема като антиракова профилактика! Освен това всички обръщат внимание на факта, че регистрираният ръст на този вид рак се наблюдава в преклонна възраст – над 80 години, когато с чай и без чай болестта е много вероятно да се развие по чисто биологически причини. Все пак новата теория не е отхвърлена напълно; специалистите смятат, че си струва тя да бъде доказана или отхвърлена чрез допълнителни наблюдения и изследвания.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *