Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Народни рецепти при пролетни простуди

Ако имунната ни система в началото на пролетта се е пропукала, голяма е вероятността на пипнем сезонен вирус; да ни болят ставите, да ни мъчи жестока хрема и кащлица, да вдигаме висока температура.

receptiНародната медицина назовава всички тези състояния с общото име “настинки”. Настиваме, защото не ни достигат витамините, или защото сме побързали да сменим топлите дрехи с нещо по-леко.
Така или иначе – болестта е факт и няма смисъл да умуваме. Как да действаме срещу нея?
Ето няколко изпитани народни рецепти, които облекчават мъчителната й симптоматика.

* При силна кашлица помага подсладен чеснов сок. Пет скилидки чесън се смачкват в преса, смесват се с пет чаени лъжички захар и се заливат с половин голяма чаша вода. Сместа се кипва в неръждаем съд, оставя се да престои десетина минути и се прецежда. Получената доза се изпива в рамките на един ден, като се взема не повече от една супена лъжица наведнъж.
* При простуда с кашлица добре действа сиропът от лук. Една голяма глава лук се настъргва на ситно ренде. Приготвящият лекарството така си прави профилактика, тъй като фитонцидите от лучения сок прочистват дихателните му пътища и го карат да пусне няколко лечебни сълзи. Настърганият лук се смесва с половин голяма чаша вода и три супени лъжици захар, след което се вари в неръждаем съд 3 до 5 минути. Получената отвара почива няколко часа, прецежда се и се пие по 1-2 чаени лъжички до 5 пъти дневно.
Най-важният съвет, който експертите на pravda.ru дават по повод тези начини на лечение, е следният:
Дами и господа боледуващи! Не забравяйте, че все пак живеем в 21-и век и съвременната медицина е много по-напреднала в сравнение с времената на нашите баби. Не се опитвайте да се церите, като се уповавате само на тези рецепти! Непременно се консултирайте с личния си лекар!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *