ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

iPhone ще прави анализ на урина!

Специално приложение на iPhone може да прави експресен анализ на урина за 25 различни заболявания.

urinaПриложението uChek бе представено в Лос Анжелис на редовната конференция Technology, Education and Design (TED) . Разработката е на екип от Мумбай, Индия за компанията Biosense Technologies. Нейна специалност са достъпните медицински технологии и устройства, обясняват от medportal.ru. Идеята на теста се реализира ето така: взема се проба от урина в стандартна чашка, след което в нея се потапя тестовата лентичка. Лентичката се прокарва по специална цветова подложка, после към тази подложка се насочва камерата на телефона с включеното приложение. Умната програма разчита съответната информация и дава заключение. Тестовите лентички и подложката се предлагат допълнително в специален uChek набор.
Какво може да отчете телефонният лаборант? Нивата на захар, белтъци, кетони, билирубин, левкоцити. След като ги отчете, той дава хипотеза за възможни заболявания от списък с 25, включително диабет, инфекции на отделителната система, бъбречни болести, болести на черния дроб и онкологични. Приложението дава и преценка за общото здравословно състояние на пациента.
Автор на разработката е 29-годишният възпитаник на Масачузетския технологичен институт Мишкин Ингавале. Идеята му била да накара хората да се интересуват повече за собственото си здраве и да търсят начин да контролират възможните болестни процеси.
Приложението ще се продава от края на март в магазините на Apple. Цената му ще е около 20 долара. Ингавале очаква приложението да се разпространи особено в отдалечени от големите болници населени места и да замени по-скъпата класическа диагностична апратура и дори цели лаборатории.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *