ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ревността се лекува с хапчета!

Силните чувства са патология на организма – това твърдение на медиците едва ли ще бъде възприето със съгласие от милиони хора.

A2G2186По същество силните чувства са патологично явление, твърдят италиански учени. В частност те разглеждат ревността на жените към мъжете и са категорични, че става дума за истинско заболяване и че то трябва да се лекува. Изследователите смятат, че действително е налице болестно състояние, подлежащо на лечение, описва medikforum.ru. Споменават се агресивните прояви във вид на пристъпи, които са подобни на класически заболявания и се поддават на овладяване с медикаменти.
Ревнивият човек най-често дори не подозира, че обземащите го чувства и страсти са страничен ефект от мозъчната дейност. Ревността е следствие от свръхактивност в определени участъци на главния мозък. Такава свръхвъзбудимост на мозъка е вредна за човека, защото го лишава от самоконтрол. В подобно състояние на афект постъпките на един човек са непредвидими и могат да бъдат наистина страшни и с много тежки последици.
Един от възможните резултати може да бъде реализираното намерение да си отмъстиш. Учените са разгадали физиологията на отмъщението: организмът на отмъстителя получава голяма доза от хормона дофамин, който отговаря за удоволствието. Често подобни състояния развиват у хората зависимости – изпитвайки ревност, болният човек си отмъщава за мнима постъпка на партньора и това става неразделна част от отношенията им. Ако, разбира се, те продължат.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *