Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Обрат в оценките: сланината е полезна!

Диетолозите не са променили мнението си за това, че не бива да се злоупотребява с мазните храни, но препоръчват да се яде сланина!

meso3Затлъстяването и наднормените килограми у все повече хора са факт, пораждащ тревоги заради негативното отражение на всичко това върху здравето. В същото време се чуват гласове, че умерената консумация на сланина не само не вреди – това е полезно и необходимо! Как така?
Сланината е полезна за черния дроб, сърцето и кръвоносните съдове, уверено твърдят диетолозите. Тази храна отговаря на изискването за изключителна употреба на натурални мазнини, обяснява medikforum.ru. Сланината съдържа мастни киселини, които участват в строежа на клетките и влияят на производството на хормони и холестериновия обмен. Тези киселини извеждат от организма различни токсини. Най-сетне сланината съдържа селен – елемент, който трудно се набавя от други храни в достатъчно количество.
Според медиците сланината наистина може да пречиства черния дроб. Това е доказано в практиката – но става дума, разбира се, за малки количества от храната. Тъй като е способна да разтваря и изхвърля от организма различни канцерогени, сланината може да се използва в профилактиката на онкологичните заболявания. Още нещо: в сланината се съдържа арахидонова киселина. Това е полиненаситена мастна киселина, съдържаща се в сърдечната тъкан, мозъка, бъбреците. Арахидоновата киселина подобрява работата на тези органи, балансира холестериновия обмен и повишава клетъчната активност и производството на хормони.
За да се балансира усвояването на полезните съставки от сланината, е добре тя да се приема едновременно с чесън. Тази комбинация за кръвоносните съдове е като четката на коминочистача: премахва всички холестеринови плаки. Разбира се – има полза от сланината, ако говорим за продукт от екоферма. Ако свинете са отглеждани без хормонална стимулация и са хранени природосъобразно.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *