ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Здравословни навици от майчината утроба

Детето може да обикне здравословните храни  още докато е в майчината утроба

hraneneВкусовите предпочитания се залагат още преди раждането на човека, съобшава medikforum.ru. Изследователи от американския Monell Centre във Филаделфия твърдят, че децата приемат с охота именно онази храна, която майката е предпочитала през бременността. Ако очакващата бебе жена се е тъпкала с шоколад, деликатеси, пушени колбаси – тя не бива да очаква, че детето й ще мрази тези храни. Ако обаче се е хранила здравословно, подобни навици лесно ще бъдат изградени и у детето.
По време на наблюденията си учените забелязали, че ако бременната пие сок от моркови, бебето предпочита сокове и каши с добавени моркови. Същото е валидно за всеки зеленчук или плод. Ръководителката на изследването, д-р Джули Менела смята, че децата са биологично настроени към сладко и солено и затова тези вкусове ги привличат по природа. Дали мъникът ще изпитва удоволствие от храната с по-неутрален вкус, зависи от грижите на майката за подобно възпитание. И то – още от времето преди раждането. В този случай създаването на здравословни навици не става с принуда или дълги увещания, а просто и естествено. Ако това време е пропуснато – подгответе се за истинска война. Детето ви винаги ще предпочете чипс и чаша кола пред чинията с броколи и морков!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *