Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето коя е суперхраната на 2013 година!

В много страни от района на тропиците и субтропиците плодовете папая са най-често поднасяните на закуска. Те се използват също за салати, сокове, сладкиши.

papaiaПривържениците на здравословното хранене наричат папаята “храната на 21 век” – защото тя притежава способността активно да изгаря мазнините, пише medikforum.ru. Диетолозите наистина са убедени, че папаята трябва едва ли не да бъде въздигната в култ – първо защото съдържа абсолютно всички водоразтворими витамини. Освен това тя съдържа едно специфично вещество, наречено папаин. Папаинът е растителен фермент, напомнящ по физиологическото си действие на стомашния сок. Това го прави идеално средство за ускоряване и подобряване на храносмилането.
Папаята е особено полезна за хора, чийто организъм не е в състояние нормално да усвоява белтъчините. Папаинът разгражда белтъчините в стомаха и полезните ингредиенти могат да бъдат оползотворени. Ето защо е важно папаята да попадне в стомаха заедно с останалата храна, която приемаме – т.е. похапването на плода да се случва непосредствено преди, по време или веднага след хранене. Единствено в този случай папаинът ще може да упражни разграждащото си въздействие.
Експертите смятат, че най-добър ефект от папаята и в частност папаина има при белтъчната диета, когато организмът е доста претоварен от потребността да усвоява протеини.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *