Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето я истинската причина за оставката на папата!

Папа Бенедикт XVI прогресивно ослепява и това е истинската здравословна причина за оставката му. По-рано бе съобщено, че под “влошено здраве” трябва да се разбира тежката артроза, която също измъчва 85-годишния понтифик.

papaСветът все още гадае за мотивите, с които Бенедикт обяснява крайното си решение, пише medikforum.ru. Немският журналист Петер Зеевалд, който е автор на биографична книга за светия старец, тиражира версията за бързо влошаващото се негово здраве. За последен път Римски папа е напускал поста си доброволно в XV век, отбелязват коментатори. Предшествениците на Бенедикт в по-ново време също са били на преклонна възраст и със здравословни проблеми, но са оставали на престола пожизнено. Йоан Павел например е бил измъчван от Паркинсон в тежка форма и последната година от живота си е прекарал почти изцяло в болницата. Факт е обаче, че никога в историята на римо-католическата църква на най-високия пост не е имало сляп духовник.
Папа Бенедикт вече не вижда с лявото си око. Освен това той необяснимо отслабва; наложило се е няколко пъти през последните месеци дрехите му да бъдат прекроявани, тъй като висят върху измършавялото му тяло като върху закачалка. Той видимо се измъчва от влошеното си здраве, признава Зеевалд. Освен зрението, папата губи и слуха си.
85-годишният Бенедикт, който от 26 февруари престава да е глава във Ватикана, вчера се сбогува с 50 000 католици, събрани под прозорците на резиденцията му. Папата поиска от вярващите да се молят за него и за наследника му.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *