ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

С бира и шоколад побеждаваме грипния вирус!

Изследвания на европейски диетолози установиха, че човек може да се пребори с грипните вируси не само с ваксини и горчиви хапчета. Войната с грипа може да бъде и доста приятна!

chokletШоколадът. Известно е, че какаото е природен антидепресант. Съдържанието на това вещество – 70-75% в шоколада, може да се окаже добър наш помощник. Какаото съдържа теобромин – във вид на медикамент той отдавна се използва при лечението на бронхит и често се оказва по-ефективен от кодеина. Съдържанието на теобромин в шоколада е в такава доза, че може да служи не само за профилактика, но и за лечение. В подкрепа на това твърдение е опитът на няколко европейски клиники. В продължение на две седмици техни пациенти с хроничен бронхит били лекувани с теобромин от шоколада. Накрая се оказало, че 60% от болните са се поддали на лечението и са почувствали подобрение. Теоброминът блокира нервите, които предават импулси от раздразнените бронхи и това е достатъчно да бъде спряна рефлексивната кашлица. Така че ако кашляте – смело вземайте шоколада. Лечебната доза е 50 грама натурален или 70-80 млечен.

Бирата. Съдържа веществото хумулон – онази съставка, която е извлечена от шишарките на хмела и придава на напитката приятна горчивина. Вече е известно, че хумулонът има противовъзпалителен ефект и може да отслаби действието на вирусите. От това съвсем не следва, че при първите признаци на грипа трябва да започнете да се наливате с пиво! Превишите ли разумната бирена доза, алкохолът ще ви дойде в повече – буквално ще отворите вратата за всякакви инфекции.
Пивотерапията е била известна още на древните викинги, пише www.kp.ru. Ето тяхната рецепта за лечебна напитка от бира: половин литър нефилтрирана бира се нагрява до 50 градуса; прибавят се семена от кимион, настърган корен хрян и няколко лъжици горчица. Това чудо се запарва и прецежда, след което се пие на малки дози при наличието на грипозни пристъпи. Лечението е гарантирано.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *