Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

С какво секциото е опасно за децата?

Родените чрез Цезарово сечение деца по-често боледуват от астма и алергии.

sectioКанадски учени са установили, че естественото раждане дава на децата специфична защита чрез бактериите в храносмилателната система. Родените чрез секцио изпитват недостиг на специфичните бактерии и по-често стават жертва на посочените страдания. Същият проблем имат и бебетата, които не са кърмени.
Данните, които коментират тази специфика, всъщност показват колко далеч напред във времето могат да бъдат последиците от раждането. Операциите наистина в много случаи спасяват живота и на родилката, и на бебето, отбелязват от medikforum.ru. Става дума за секцио по медицински показания – и в същото време много жени избират оперативния вариант без подобна причина, за да си спестят родилните болки. Ярък пример в това отношение е Виктория Бекъм, която е родила и четирите си деца чрез Цезарово сечение.
Учените са наясно, че дори плановото секцио е с по-висока степен на риск от естественото раждане заради възможните следоперативни усложнения. Възстановяването на родилката в този случай е значително по-дълго, двойно по-дълъг е и престоят й с бебето в болницата. Неотдавна бе огласена и друга последица от секциото: децата два пъти по-често натрупват наднормено тегло и затлъстяват, а освен това при тях съществува сериозен риск да развият диабет от първи тип.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *