ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Четенето на книги – лек срещу депресии!

Четенето на подходяща книга помага да се предпазите от депресии по-ефективно, отколкото хапчетата!

depressБритански учени откриха, че психологическите книги за самопомощ помагат да се преборите с депресии по-успешно, отколкото с медицински препарати, съобшават от topnews.ru. Специалистите от Глазгоу са убедени, че четенето на книги по психология има по-силен ефект, отколкото гълтането на антидепресанти.
В изследването, за което става дума, са участвали 200 доброволци. На някои от тях са предлагани таблетки, а на други – четене на книги, които обясняват как могат да се овладяват собствените психологически проблеми. “Четящата” група имала и терапевтични беседи със специалист. Оказало се, че хората от въпросната група показват по-добра динамика в лечението в сравнение с онези на антидепресанти.
Какви книги четат “отличниците” от експеримента? Помощната литература описва принципите на самолечението с помощта на разговори. Експертите са убедени, че всеки човек може да променя мисленето си с помощта на книгите. Според тях обаче идеалното решение е тези самостоятелни занимания да бъдат комбинирани с разговори. Диалозите насърчават оздравителния процес в две посоки. Те изясняват на пациента какво точно се случва с него и как може сам да си помогне. Освен това имат чисто терапевтична сила, основаваща се на споделянето и намирането на опорни точки и чувство за сигурност. Медиците отбелязват все пак, че в отделни по-комплицирани случаи е възможно и съчетаването на книги+таблетки, но само в началната фаза на процеса.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *