Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Акнето изчезва след третиране с кокосово масло

Кокосовото масло е ефективно при лечение на акне

кокосово масло

Нека да разберем какво го прави толкова специално за спасението от досадните пъпки.

Акнето е ужасен проблем, но не само сред тийнейджърите. Въпреки че в повечето случаи пъпките изчезват с възрастта, има моменти, в които се появяват отново и това определено не са най-неподходящите моменти. Понякога можете да се отървете от тях, без да се налага да прилагате каквото и да е лечение, а понякога трябва да похарчите цяло състояние за лечението и в крайна сметка нищо не се е променило. Не само това, но по лицето се появяват някои не особено приятни петна.

Какво ще стане ако използвате кокосово масло, за да преборите акнето? Може би се чудите защо когато всички останали ви съветват да се пазите от масла и мазни храни при акне, кокосовото масло е полезно? Това е така, защото са налице достатъчно основания, стоящи зад неговата употреба.

Знаете ли какво причинява акнето?Акнето е причинено от инфекция на отворите на себумните жлези, последвано от възпаление, зачервяване, подуване и болка. Защо акнето засяга тийнейджърите най-много? Хормонални промени и свръхпроизводството на себум. В допълнение към това, повечето от тийнейджърите страдат от запек в тази възраст, което отслабва имунитета им и пълни организма им с токсини.

Ролята на кокосово масло в лечението на акне

И така, каква е ролята на кокосово масло в лечението на акне? Кокосовото масло е източник на две от най-мощните анти-микробни агенти, намерени във всички хранителни вещества – каприновата киселина и лауринова киселина. Те са същите киселини, които се намират в млякото на майката и пазят бебето защитено от инфекции. Когато те се прилагат върху кожата, някои микроби (добри), намиращи се в кожата, конвертират тези киселини в Monocaprin и Monolaurin, като по този начин се извършва замяна на защитния киселинен слой върху кожата. Така че, без микробна инфекция и без акне! Не само външното приложение, но вътрешно потребление на кокосово масло ще ви даде същата защита.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *