Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Предразположени ли сте към хепатит?

Хепатит С засяга 170 милиона души по целия свят, от които 5 милиона са европейци.

Какво представлява хепатитът?

Хепатитът е възпалително заболяване на черния дроб – органа, който изпълнява мно­го важни функции. Черният дроб не само произвежда жлъчка, чрез която се преработ­ват мазнините, той също складира различни вещества и служи като филтър за токси­ните, съдържащи се в кръвта (например алкохол, лекарства и вторични продукти от храносмилането). В черния дроб се образуват и някои от факторите на кръвосъсирването, които са протеини и се отделят в кръвта. Хепатитът уврежда чернодробните клетки. В резултат на това се нарушава функцията на черния дроб да филтрира кръвта и токсините се натрупват. Заболяването може да се прояви изведнъж и да продължи няколко седмици (остър хепатит) или с месеци, дори години (хроничен хепатит). Твърде възможно е да не разберете, че сте заразени, тъй като симптомите понякога не се изявяват с години.

 

НАПРАВЕТЕ СИ ТОЗИ АВТО ТЕСТ:

Предразположени ли сте към хепатит?

 

Рискът ви от заразяване с хепатит е висок в следните случаи:

  • Преливали са ви кръв, особено преди 1991 г.
  • Имали сте вагинален или анален сексуален контакт без предпазни средства с болен от хепатит човек.
  • Поставяте си лекарства или наркотици по венозен път.
  • Направили сте си татуировка или бодипиърсинг.
  • Използвате обща четка за зъби или самобръсначка със заразен човек.
  • Член на семейството ви е засегнат от чернодробно заболяване.
  • Злоупотребявате с алкохол.
  • Приемате високи дози парацетамол.
  • Пътувате до високорискови райони като Мек­сико, Централна или Южна Америка, Карибите, Азия (с изключение на Япония), Африка, Южна и Из­точна Европа или места с лоши санитарно-хигиенни условия.

 

Симптоми на хепатита

  • Най-често протича без симптоми.
  • Понякога се наблю­дават грипоподобни симптоми като загуба на апетит, гадене, повръщане, диария, треска, главоболие, умора, слабост и болка в мускулите и ставите.
  • В по-тежките случаи се появява жълтени­ца (пожълтяване на кожата и еклерите на очите), тъмнокафява урина, по-светли из­пражнения с цвят на глина, тежест и болка в горната дясна коремна област, където е разположен черният дроб.

 

 

ЛЕСНО РЕШЕНИЕ

Не всички билкови про­дукти се подлагат на стриктен контрол и ня­кои от тях може да съдържат токсични веще­ства, увреждащи черния дроб. Избирайте билкови препарати, произведени от утвър­дени фарма­цевтични компании, за да избегнете подобни проблеми.

 

Алкохолът и чернодробното увреждане

Алкохолът е токсично вещество за черния дроб. Някои хора могат да кон­сумират алкохол без особени отрицател­ни последици, докато други, най-вече жените, могат да получат трайно увреж­дане на черния дроб дори при умерен прием на алкохол. Учените не знаят при­чините за това, но предполагат, че гени­те играят известна роля. Ако някой от се­мейството ви е имал чернодробно забо­ляване (без значение дали е свързано със злоупотреба на алкохол), вероятно сте предразположени към чернодробно увреждане.

 

Внимание! Хепатит С „обича” летния сезон

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *