Спанакът забавя клетъчното деление на раковите клетки

Спанакът не дава само сила. Той прави за здравето ни много повече!

спанак

Това са някои от състоянията, при които консумацията на сок от спанак или салата от вкусния листен зеленчук, може да повлияе положително.

Рак: Наличието на хлорофил и каротин (лутеин) в спанака е от полза в борбата и превенцията на рака. Разнообразните флавоноидни съединения, открити в този зеленчук са мощни анти-оксиданти и противоракови агенти. Проучванията показват, че полезните вещества в спанака забавят клетъчното деление на раковите клетки, особено при рак на гърдата, на шийката на матката, рак на простатата, стомаха и кожата.

Храносмилателен тракт: Високото съдържание на фибри в спанака го прави забележителен за добрата работа на чревния тракт. Той почиства системата и отстранява натрупаните отпадъци в храносмилателния тракт. Спанакът има много леко слабително действие. По-важното е, че той също така ремонтира, лекува и подхранва и тонизира функциите на стомаха. Спанакът е една отлична помощ при запек, колит, лошо храносмилане или стомашни язви.

Проблем с очите: Изобилието от витамин А и каротиноиди помага за предотвратяване на свързаните с възрастта проблеми с очите. Когато се комбинира със сок от моркови, той действително помага за предотвратяване на макулна дегенерация, нощна слепота и развитието на катаракта.

Високо кръвно налягане: Едно скорошно проучване показва също, че някои съединения на протеини в спанака са от полза за понижаване на високото кръвно налягане.

Остеопороза: Високото съдържание на витамин К е от съществено значение за укрепване на калций в костите, което е важно за здравето на костите.

Бременност и кърмене: Богат доставчик на фолиева киселина и желязо, спанакът осигурява необходимите хранителни вещества, които са необходими за развитието на плода, предотвратяване на заплашващ аборт и случаен кръвоизлив. Потреблението на сок от спанак подобрява качеството и количеството на кърмата.

Мислите ли, че са ви необходими още факти, за да включите полезния спанак в менюто си сега?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *