Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Странен ритуал цери коварни болести

В забутани селца под крепостта Устра и днес се извършва шаманският ритуал “погребване на име”

крепост Устра

Когато едно дете не може да се изцери от коварна болест, сменят името му. Всичко става тайно. Хекимът предварително се уговаря с възрастна жена за деня, часа и мястото. Вземат се един кат нови дрехи на болника. Изкопава се гроб. В нароченото време първо пристигат жената с детето. Изневиделица се появява лечителят, съблича една по една дрехите на пациента и ги хвърля в трапа, като през цялото време нарича: “Умри, Рамадан, заровен в този гроб, събуди се, Рафет, за нов живот!” Обикаля около хлапето, ръси светена вода и му облича новите дрешки. После заравя старите.

С кръст от рог на черен коч прекратяват завинаги всякаква енергийна “инвазия”. Ритуалът спасява и християни, и мюсюлмани, и българомохамедани. Намазват рога с катран или сажди и отбелязват 4 точки по лицето на детето. Петната не са нищо друго, освен символите на Христовия кръст, такъв, какъвто често откриват в близките ниви около селото. След шаманството от уроките и залиняването няма и помен, пише вестник „Нов живот“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *