Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Мистериозни ритуали връщат здравето в Югоизточна България

Патоанатоми немеят пред чистите органи на столетник, опустошил цистерни с мастика и тирове цигари

Родопи

Билки от мистериозното Ърсъс тепе връщат към живот пътници за оня свят

Докато цените на лекарствата да подскачат всеки ден, а официалната медицина става все по-скъпа и недостъпна, в забутани родопски махали и паланки местните оцеляват по стародавни рецепти. Репортерско проучване се натъкна на уникални ишарети, с които мюсюлмани и българомохамедани достигат преклонна възраст, без да са чували що е това инсулт, инфаркт, още по-малко онкологични заболявания, от които отърване няма.

Бащата на 86-годишният чобанин Али Дурмушали от Ардинско се споминал на 100 и кусур години. От него запомнил една странна лакърдия, че няма по-голямо щастие от това човек да си умре… здрав. Издъхва с цигара в уста. Не заспива, ако под леглото му не се мъдри поне шишенце мастичка.

“Наред с вредните си навици обаче всяка заран преди изгрев слънце си приготвяше отвара от билета. Пиеше по едно джезве на гладно сварени тютюневи листа /явно е действал по системата на подобното с подобно, аналог на съвременната хомеопатия – б.а./, слагаше по няколко зрънца татул, листа от билките “кадънска кълка”, камшик, омайниче и още нещо. Дневната му дажба иначе беше по 40-50 цигари, башка къркаше по литър скоросмъртница, спомня си Али, който следва “примера” на отеца си.

Един ден столетникът, както отива да нахрани стоката си в егрека “Миши махала”, стъпва накриво и полита в близката бездна.

Един от правнуците на дядо Дурмуш, известен патоанатом, решава лично да направи аутопсия на тялото му. Изследва органите. Белите дробове на вечно димящия човек, неразделил се с папиросите в последните си 90 години, се оказват …чисти като на младенец. В тях няма и грам катран, четем във вестник „Нов живот“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *