Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Запекът е най-често следствие от неправилно хранене

Как се лекува запекът?

Трябва да включвате в менюто си повече плодове и зеленчуци, които не само ще доставят на организма ви полезни вещества, но и ще ви предпазят от редица заболявания. Естествените природ­ни слабителни средства на растителна основа в повечето случаи решават проблема. Сред тях са киселото зеле, ревенът и брюкселското зеле. Когато ви се прииска да хапне­те нещо сладко, изберете сушени плодове – сливи, смокини, кайсии. Една шепа всяка вечер ще ви гарантира редовно изхождане. В Европа се наблюдава тенденция към твърде малък прием на влакнини. А той трябва да бъде поне 25-35 г дневно, за предпо­читане чрез храната, а не чрез добавки. Хранителните трици и зърнените закуски са отличен източник на влакнини. Увеличете приема на вода, когато добавяте повече трици към храната си.

Ако не постигнете успех по този начин, опитайте със свещичка или лека клизма. Можете също така да си купите слабително средство без лекарско предписание. В този случай започнете с продукта с най-слабо действие и избягвайте да го използвате често.

Лекарят може да ви препоръча препарат за лечение на запек, който действа омекотяващо на изпражне­нията. Ако запекът е странично действие от предписано лекарство, той може да про­мени дозата или да ви изпише друг медикамент.

 

ЛЕСНО РЕШЕНИЕ

Когато ви се ходи, оти­дете. Ако пренебрегне­те този важен сигнал, който организмът ви изпраща, рискувате да по­лучите твърди изпраж­нения и впоследствие дебелото черво да не може да реа­гира на пози­ва за изхождане.

 

ВНИМАНИЕ!

Никога не приемайте слабително средство за повече от три поред­ни дни. Прекомерната употреба може да на­руши чревната функ­ция или да доведе до „синдром на ленивите черва“, при който дефекацията ви става зависима от приема на слабителното средство.

 

Страдате ли от фибромиома?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *